Wij willen cookies op uw computer plaatsen om onze website te verbeteren.

Uw browser ondersteunt geen cookies. U kunt deze inschakelen via de instellingen.

Spinnerij in Ghana het Dutch Good Growth Fund DGGF

In het Noorden van Ghana , nabij de stad TAMALE en de katoengebieden , bouwen we momenteel op een terrein van 100.000 m2  een garenspinnerij  met een oppervlakte van 8.000 m2 , mede ten behoeve van duizenden katoenboeren waarvan de spinnerij katoen afneemt tegen een gegarandeerd goede prijs en de boeren zich aansluiten bij het BCI  (Better Cotton Initiative ) trainings programma voor een efficiente, duurzame katoenteelt .

Het project is voor 35% gefinancierd door de Nederlandse overheid in het kader van het DGGF programma , voor 40% door de Nederlandse aandeelhouder G.M.M Timmermans Trading & Consultancy middels privee investeerders , voor 5% door de Ghanese aandeelhouder Intercontinental Farm Limited en voor 20%  door de overheid in Ghana in het kader van het 1D1F programma.

Hier een ontmoeting tussen Gerard Timmermans ,CEO van de Linda Lu textielgroep , en voormalig minister Lilianne Ploumen van Ontwikkelingssamenwerking & Buitenlandse handel.

De fabriek wordt voor het grootste deel gebouwd door 50 werklieden uit de omliggende dorpen onder leiding van het bouwbedrijf  Consar uit Tamale.

In de spinnerij wordt vanaf September , October  2019  in 3 ploegen gewerkt met in totaal 325 werknemers.

Contact Neem contact op!

Contact